Aikuisten joulukalenteri

Joulukalenteribisnes kukoistaa nyt ennennäkemättömästi, kuten voimme kauppojen täyteen ahdetuilla käytävillä todeta. Lasten kuvakalenterit ovat vaihtuneet valtavan kokoisiin Kinder- tai Lego-kalentereihin ja rahantekijät ovat keksineet kokonaan uudeksi kalenterien kohderyhmäksi aikuiset! Tottakai aikuinenkin haluaa viihdykettä usein aika raskaaseen joulukuuhun esimerkiksi olut-, karkki- tai meikkikalenterin muodossa.

Minussa on varmaan häiriö, kun näen näissä kaikissa täytteellisissä kalentereissa vain ekokatastrofin ja tyytyväisyyttään yhteen hierovat tahmeat rahakädet. Kuitenkaan en voi sanoa, etteikö lapsena saadut "vain" kuvalliset joulukalenterit olisi harmittaneet, kun kaverit vetivät tuolloin vielä pahanmakuisia joulukalenterisuklaita joka päivä ulos luukuistaan. Miksen minä saanut suklaakalenteria? No siksi, kun äitini taisteli työkseen kariesbakteeria vastaan. Kiitos äiti. Tämän takia minun tekee yhä pahaa ostaa edes lahjaksi suklaakalenteri, mutta ehkä aikuiselle voi (mieheni haaveilee Kinder-kalenterista, jonka hän luultavasti syö kokonaisena yhden illan aikana).


Viime vuoden joulukalenterit löytyivät lähes avaamattomina taulutarvikkeideni joukosta. Suklaakalenteria ei ole edes avattu - miten se on mahdollista? 


Myös blogimaailma täyttyy luukuista ja kalentereista joulukuussa. En ole juuri näihin luukkuihin tutustunut, sillä minulla harvoin on joulukuussa voimavaroja edes kuvakalenterin availuun (kyllä, saan edelleen äidiltäni kuvakalenterin joka joulukuu). Tiedän jo nyt, mikä puserrus minua odottaa töissä aivan kohta, mutta silti pidän jostain syystä järkevänä oman joulukalenterin kirjoittamista tänne blogiin. Eli päivittäistä sisällöntuotantoa, joka oletettavasti on sivistyneempää kuin tuottamani sanat kotona 10-tuntisten työrupeamien jälkeen.

Mietin jo nyt jouluaaton postausta. Ensin pohdin, onko "oikein" somettaa tai blogata jouluna. Vaan miksei olisi, onhan oikein myös laittaa minut töihin jouluaatoksi. En ole kuitenkaan sairaalassa töissä, vaikka palvelumme tarjoavatkin akuuttia helpotusta arkeen ja juhlaan. Toisaalta jouluaattona voi olla kivakin olla töissä - kaikki on vähän erilaista ja joskus muinoin pääsin vielä valmiiseen joulupöytään suoraan töistä. Edellisestä jouluaaton työpäivästä minulla on aikaa yli 10 vuotta, joten en voi valittaa.

Itse asiassa en tiedä vielä tarkkaan, mitä oma aikuisten joulukalenterini sisältää. Sehän on yllätys! Sen voin kuitenkin vannoa, että mistään K-18-materiaalista ei ole kyse. Te venäläiset ja ukrainalaiset aikuisviihdesivustot, jotka toistuvasti vierailette blogissani, voitte kernaasti etsiä uuden "uhrin". Spasiba.

Mitä mieltä sinä olet joulukalentereista? Luetko blogien joulukalentereita?


Kommentit

  1. Odotan innolla joulukalenteriasi. Itse tykkään joulukalentereista, vaikka ymmärrän täysin, etteivät ne ole todellakaan kaikkein ekologisin ja kestävin tapa odottaa joulua, ja yhdyn ajatuksiisi näistä kalentereista. Perinteinen Partiolaisten joulukalenteri on jo hankittuna, mutta vähän houkuttaisi kaikesta huolimatta jokin kosmetiikkajoulukalenteri. Olen koittanut selailla netistä kosmetikkakalentereiden sisällöistä, jotta tulisi valittua sellainen, jonka tuotteille olisi käyttöä esim. matkustaessa. Saa nähdä, ehdinkö sopivaa löytämään vielä :). Kannatan kuitenkin aineettomia joulukalentereita. Ehkä voisin joku vuosi jotain sen tyyppistä itsekin kehitellä blogiin. Tänä vuonna en kuitenkaan taida ehtiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnän, että minäkin ihailin Istanbulin lentokentällä (vai oliko se Citymarketissa :)) Lancômen joulukalenteria, mutta järjetön hinta esti minua koskemasta kalenteriin. Pienet meikit ja purkit ovat niin käteviä matkalla...
      Joskus vielä teen tyhjistä tulitikkuaskeista 24-osaisen laatikoston, jonne voi jemmata kaikkea kivaa. Myöhemmin vaikkapa korvakoruja. Mutta sitä ihmettä odotellessa availen minäkin partiolaisten kalenteria :) onhan se kiva odottaa joulupukkia ja tunnelmoida, vaikka se vähän kaupallista olisikin.

      Toivotaan nyt kuitenkin, etteivät odotukset ole liian korkealla oman kalenterini suhteen :D

      Poista

Lähetä kommentti

Arvostan kommenttiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kriikunalikööri - helppo herkku kärsiväll(isell)e

Mystinen metsänpeitto - unohtumaton kokemus

Tarot - itsesi peili

Miten taiteen hinta määritellään? Mitä sinä maksaisit taiteesta?

Kiipeily- ja seikkailupäiväkirja osa 568: Muikunvuori

Kirppistelyä - ehkä ostin, ehkä en!