Elämäni kirjoina

Kirjahylly kertoo kodin asukkaista enemmän kuin uskoisikaan, mikäli kirjojen otsikoita analysoi hartaudella. Miltä näyttää oma elämäsi kirjoina? Idean tähän hauskaan sunnuntaipuuhasteluun ja kirjahyllyn perusteelliseen katsastukseen löysin Marjatan kirjat ja mietteet -blogista, jonne se oli päätynyt Kirjasähkökäyrän kautta Kirjat kertovat -blogista. Muutin "tehtävänantoa" itselleni helpommaksi, eli blogissa mainittujen kirjojen sijaan etsin kirjat suoraan kirjahyllystäni. 



Meidän kodin ainoa järjestelmällisyyden muoto: kirjat lajiteltuna kussakin hyllyssä värimaailmoittain.
Näin myös löydän heti etsimäni kirjan, sillä minulla on värimuisti. 


Valitse siis alla oleviin lauseenalkuihin intuitiivisesti kotisi kirjoista ne kansinimet, jotka puhuttelevat sinua eniten. Oma elämäni ja kirjastonosani näyttää tältä: 


Lapsena olin:  Spede, nimittäin 

Nyt olen:
  Levoton nainen

Haluaisin olla:
  Kuningatar Loanan arvoituksellinen liekki 

Ominaisuuteni, josta en luovu:
  Itkeä, nauraa ja rakastaa

Taito, jota haluan kehittää:  Puhdistus


Kotini:
Huojuva talo, jonne johtaa Polku yössä

Elämäni:
  Saako tälle edes nauraa?

Ohje, jota pyrin noudattamaan elämässäni: 
Viiniä aterialla, vaikka haluaisin sen olevan Pelastakaa maapallo

Asia, jota ilman en voisi elää:
  Rakkauden atlas, jossa saa Parasta kotiruokaa

Asia, jota en haluaisi kokea: 
Kolmas valtakunta

Työni:  Orja

Työpöydälläni: 
Elämäni banaanin kuorena

Yöpöydälläni:
  Neron päiväkirja

Antavat voimaa:
  Tuhat loistavaa aurinkoa

Vievät voimia: 
 Hepreankielen kielioppi ja Lika

Haaveilen:
  Arabian kahvikupit 1916-2016 (ei nyt sentään liioitella, uusimmat kolmenkymmenen vuoden kupit voi jättää pois laskuista) tai Minä ja Mozart, voisimme jakaa yhdessä pianonsoiton ja pieruhuumorin jalon taidon! 

Viestini ystävälle:
  Enkeleitä hiuksissani

Minua mietityttää usein: 
 Olemisen sietämätön keveys

Minua pelottaa joskus:
  Tietämättömyys ja Pimeyden sydän

Tulevaisuudensuunnitelmani:
  Kadonnutta aikaa löytämässä


Tämä kirjahyllyelämän rustaaminen on mukavaa etenkin silloin, kun pitäisi siivota tai kirjoitella virallisia yhtiöpapereita. Samalla tulee katsastettua, mitä unohtuneita aarteita omasta kirjahyllystä löytyykään. Singerin Orja täytyy kyllä lukea mahdollisimman pian sekä Schalom Aschin Polku yössä (1954), joka on tämän listan ainoa yhä lukematon kirjani. 

Miltä sinun elämäsi näyttää kirjahyllyn silmin?

Kommentit

  1. Ohje jota pyrit noudattamaan on niiiin kiva! Minua pelottavat nuo samat asiat kuin sinua.

    Minulle kävi samoin, kun hain kirjojen nimiä. Useampi kirjailija alkoi kiinnostaa uudestaan ja muistin halunneeni lukea useammalta tekijältä lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yritän silti ajoittain välttää viiniä arkiaterialla, koska asumme kuitenkin Suomessa :) jollei halua viiniä, on parempi tehdä sellaista ruokaa, joka ei suorastaan vaadi sitä. Mutta yleisesti toivoisin, että Suomessakin viinin arvo ruokajuomana nousisi. Itse taas en juuri koskaan juo viiniä "tv-juomana" ilman ruokaa. Maapallon pelastusnäkökulmasta voi ryhtyä viljelemään jo kohtapuoliin itse viinirypäleitä, jotta viinilasin hiilijalanjälki jäisi mahdollisimman pieneksi :) Tosin viljelemiäni toissakesäisiä neljää tomaattia voi pitää pikemminkin ekosyntinä niihin käytetyn vesimäärän jälkeen!

      Poista
  2. Hauska postaus! Saatan samaistua erityisesti työtä koskeviin kohtiin :D Pitää mennä itse katsomaan kirjahyllyä ja minkälaisia vastauksia sitä itse saisi aikaan. Tosin ensimmäinen kirja ulottuvilla on Sirpin ja vasaran tie, mihinköhän kohtaan sen sitten sijoittaisi. Huomaan, että siivoukseen assosioivat kirjojen nimet ovat kuitenkin päätyneet listalle, joten hyvin suunniteltu lienee tässäkin tapauksessa puoliksi tehty! Jostain syystä ne myös osuivat omaan silmään, ehkä siksi että siivousurakka painaa päälle täälläkin ja silti surffailen netissä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oikeastaan voisin aina keksiä postauksia silloin, kun pitäisi tehdä muuta :) Mielestäni tuo Sirpin ja vasaran tie sopii hyvin myös työelämään. Etenkin sirppiä käytetään aktiivisesti esimerkiksi henkilöstön hyvinvoinnin ja työsuhde-etujen vähentämiseen. Vasaraa tulee käytettyä ihan itse etenkin joulusesonkina :)

      Suunnittelu ilman toteutusta, elämäni motto! Sain sentään tuotua imurin kellarista keittiöön, mutta siihen se jäi hyljättynä törröttämään. Onneksi minulla on vertaistukihenkilöitä ympärilläni :)

      Poista
  3. Tämä kuulostaa hauskalta. Täytyy kokeilla huomenna. Meillä on kyllä tosi vähän kirjoja kotona. Osa kirjoista on toisaalla odottamassa kirjahyllyn hankintaa, kun joskus löytäisimme uuden kodin :D
    Tuo Olemisen sietämätön keveys kyllä löytyy ja voin samaistua siihen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, suosittelen! Meilläkin on yhä kellarissa viisi laatikkoa kirjoja, joille ei vain löytyntyt paikkaa (emmekä halua vuorata joka seinää hyllyillä). Mutta näin voi tehdä uusia, unohdettuja kirjalöytöjä! Toivottavasti löydätte pian uuden kodin ja saatte hankittua myös kirjahyllyn. Kärsivällisyys on valttia. Meinasin revetä liitoksistani, kun meillä kesti tämän nykyisen kodin löytäminen yli kolme vuotta!! :D Mutta odotus palkittiin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Arvostan kommenttiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kriikunalikööri - helppo herkku kärsiväll(isell)e

Mystinen metsänpeitto - unohtumaton kokemus

Tarot - itsesi peili

Miten taiteen hinta määritellään? Mitä sinä maksaisit taiteesta?

Kiipeily- ja seikkailupäiväkirja osa 568: Muikunvuori

Kirppistelyä - ehkä ostin, ehkä en!