Tuut tuut

Tämä on testi, lukeeko joku tällaisella otsikolla lymyilevän blogikirjoituksen. Pitääkö huolestua, jos lukee?

No, minulta pääsi suusta tällainen klassinen tuuttausääni julkisella paikalla Turun jokirannassa. Nauran sitä vieläkin! Syyhän on migreenilääkkeeni, jolla ilmiselvästi on tahattomia sivuvaikutuksia. Olen raportoinut näistä Fimealle (eli bittiavaruuteen?) ja farmaseutille. Tilanne ei kuitenkaan osaltani muutu, sillä en pärjää ilman tuota lääkettä, ainakaan täysin. Odotellaan "touretten" pahenemista. Ei tämä sitäkään puhtaasti ole, mutta tahatonta nykimistä ja huutelua etenkin mennessä nukkumaan. Joillain sellaista toki esiintyy muutenkin.

Hämärästi muistan leikkimiseni Brion junaradalla taaperona, sanoin "tuut tuut" junan saapuessa lastauslaiturille. Sieltä kyytiin tulivat Duplo-ukkelit. He kaikki ovat tallessa, kuten myös junarata, joka oli ensimmäinen lahjani. Sain sen alle kahden viikon ikäisenä, jolloin tietenkin osasin sen jo rakentaa.

Sanojen merkitys, alitajunnasta kumpuavat äänet, kielillä puhuminen. Jotain yhdenmukaisuutta näissä on. Olen merkinnyt välillä ylös "huutoni", jotka eivät juuri koskaan ole selviä suomen kielen sanoja. Mutta hämmentävän usein googlettaessani, sieltä tulee turkkia. Kuten kereste, se tarkoittaa puutavaraa. Tällainen sana tuli ulos suusta viime talvella, kun kotia piti lämmittää.

Olenko vain kielinero, joka ei ole vielä ymmärtänyt asiaa?

Tuuttelis tuut

Kommentit

  1. Otsikosta voisi ajatella, että kyseessä on jokin Lasten suusta -tarina, mutta kun sinulla ei ole ollut tapana kirjoittaa sellaisia niin arvelin että on jotain muuta.
    Vai semmoista tuuttailua. Onpa omituinen lääke. Jokirannassa joku voi myös ajatella, että olet pistäytynyt olusilla jossain laivaravintoloista ja olet vain pikku hiprakassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika tuoreessa lääkkeessä lukee nyt sivuvaikutuksissa tällaisia oireita. Tietysti sopisi hyvin myös "taudinkuvaan" jokilaivojen kohdalla.
      Aika monet sairaudet muuten ovatkin sellaisia, että joku ulkopuolinen kuvittelee kyseessä olevan humalatila. Olisi kyllä aika raskasta. Onneksi minulla on myös kroonistunut kiettohuimaus, joka sinetöi paketin!

      Poista
    2. Tuo huimaus on myös paha, parilla tutulla on. Meillä Suomessa hoipertelu yms tulkitaan tosiaan usein humalaksi, mikä sekin julkisessa paikassa on tila, johon tarvittaisiin apua.

      Poista
  2. Pitihän tämä toki lukea, vaikka Instassa taisin vastata muuta.

    Missä tahansa yhteydessä otsikko ei välttämättä saisi klikkaamaan auki, mutta tässä blogissa en voi jättää väliin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista :D ehkei ole urpoja otsikoita, vain urpoja sisältöjä!? :D mutta jotkut niitäkin lukevat!

      Poista
  3. Totta kai tämä piti lukea! Tykkään ihan otsikosta - mitä sekin sitten kertoo minusta? Tai se, että mä sanon välillä ystävällismielisesti, jos haluan päästä ohi "tuut tuut", esim. töissä. Pyörän kelloa en tykkää käyttää, vaan silloinkin huudan mielummin "soriiii". Ööööö, alkaa huolestuttaa vähän tämä omakin käytös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kunniasta! Mäkin sanon aina sori tai anteeks pyörätiellä sen sijaan, että soittaisin kelloa. Pitää ehkä ottaa käyttöön tuut tuut! Oikeastaan tuut tuut on aika vapauttava sanapari. Sitä voi hyvin käyttää vaikka tulevaisuudessa linnanjuhlissa :D

      Poista

Lähetä kommentti

Arvostan kommenttiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kriikunalikööri - helppo herkku kärsiväll(isell)e

Mystinen metsänpeitto - unohtumaton kokemus

Tarot - itsesi peili

Miten taiteen hinta määritellään? Mitä sinä maksaisit taiteesta?

Kiipeily- ja seikkailupäiväkirja osa 568: Muikunvuori

Kirppistelyä - ehkä ostin, ehkä en!