Sunnuntaina Anno Domini (merkityksellistä elämää eri leireissä)

Blogin kirjoittamisesta on tullut vaikeaa, sillä tietokoneessani on vika. Se ei yhdistä nettiin. En saa siis kuvia koneelta blogiin. Kun taas yritän näpyttää puhelimella kuten nyt, puhelimessani ei ole niitä kuvia, jotka ovat koneella. Mitä siis tehdä? Aivopierahdella vailla kuvia, kuten joskus aiemminkin. 

Olen mennyt ostamaan koneeni Gigantista, takuuta on vielä tovi jäljellä. Voitte varmasti kuvitella, mikä kynnys on astua siniseen digimanalaan "palveltavaksi". Todennäköisesti minulle pakkomyydään jotain kolmen sadan euron lisäpalvelua ylikireillä housuilla ja leveällä haara-asennolla. Yritän siis ratkaista vielä itse ongelmaa, johon liittyy DNS-palvelin. Saisinko rannesahan, kiitos. 

Tässä kohtaa onkin hyvä pohtia, mikä on blogini nykyinen agenda. Olen jatkanut samalla sekasikiölinjalla alusta lähtien. Mietin, pitäisikö tämän olla selkeämmin jotain "genreä". Toisaalta, genreuskollisuus ei ole tyyliäni. Voiko elämää muutenkaan lokeroida? 

Minun piti kirjoittaa tämän vuoden ekaa kirppispostausta, josta ei nyt sen enempää, kun kuvia ei ole saatavilla. Hyviä löytöjä ja minulle jopa diilattuja aarteita, jotka kompensoivat tarvetta mennä myymään turhaa tavaraa. Mikään ei kyllä ole turha, mutta tilaa on liian vähän. Ei huonetilaa, mutta kaappitilaa on vanhoissa taloissa todella vähän. Ennen ei ollut omaisuutta, kuten nyt. Ei edes paremmissa piireissä. 

Luokkaerot eivät ole jättäneet minua rauhaan kirjoitettuani tuon edellisen tekstin. Mietin, miten paljon luokka määrittelee myös sitä, mitä syömme ja juomme. Oikeastaan, mitä enemmän luokkaeroja ajattelee, sitä selvemmin niitä näkee kaikkialla. Tänään lainasin kirjastosta teoksen Suomalainen köyhyys, joka varmasti tuo aiheeseen lisää ajateltavaa. 

Samalla lainasin Perussuomalaisista kertovan kohutun Markku Jokisipilän teoksen. Kirjailijaahan jopa paheksuttiin, että hän tarttuu objektiivisesti tällaiseen aiheeseen. Eikö Perussuomalaiset ole puolue siinä missä muutkin? Mielestäni meidän tulee olla kiinnostuneita persuista, vaikkemme kannattaisikaan puolueen agendaa. Sata vuotta sitten muuan NSDAP puhutteli niin ikään väliinputoajia, taantumuskurimukseen joutuneita Saksan kansalaisia. 

Tällä en rinnasta Perussuomalaisia natsipuolueeseen vaan viittaan ainoastaan populismin suosioon oikeanlaisessa markkinaraossa. Olen ennenkin tuonut blogissa esille, miten paljon näissä kahdessa aikakaudessa on samaa. Odotan mielenkiinnolla, kuinka paljon triggeröidyn Purran ja Halla-ahon ajatuksista. Vai pystyisinkö jopa suhtautumaan niihin täysin asioina, joista olen osin eri mieltä. 

Meidän täytyy valita puolueemme ja puolemme. Se tuntuu vallitsevan tässä ajassa, sen sijaan että seisoisimme kaiken ulkopuolella tarkastelemassa asioita ilmiöinä. Ei ole muodikasta olla olematta jotain mieltä, samoin kuin ei ole trendikästä tehdä työtä vain toimeentulon takia. Kaikessa pitäisi olla mukana merkitys. 

Karu fakta on kuitenkin elämän ainut varma asia: joillain se päättyy jo nuorena. Ehkä kuolemanpelko, se ettei individualisti olekaan kuolematon, johtaa yhä suurempaan merkityskeskeisyyteen. Myös elämyksiä haetaan kaikkialta mitä erinäisin tavoin. 

Ehkä tämä on vain lohtua sille, että minulla ei ole rahaa ostaa samppanjaa, mennä lomalle minne vaan, suunnata töistä ravintolaan. Onneksi sentään Suomessa mobiilidata on ilmainen. Voin kirjoittaa ilmaiseksi bittiavaruuteen. Siten olen kuolematon. Kommentit

 1. Täällä toinen kuolematon. Meinasin vain sanoa, että jatka vain lokeroimattomalla tyylillä, se on kivaa ja vapaata. Nauratti nuo Gigantin ylikireät housut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Vapaus ja bittikuolemattomuus kunniaan. Jostain syystä lokerot ovat aina vähän ahdistaneet, kai tämä blogi on kapinointia vastaan, hehheh. Kiitos myös sinulle inspiroivasta blogista!

   Poista
 2. Mobiilidata ilmainen? Miten? Mobiili vie energiaa ja tuottaa hukkalämpöä, kun viesti siirtyy mastosta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varsin hyvin tiedossa, kuten myös suoratoistopalvelujen ekokuormittavuus. Fakta kuitenkin on, että kuluttaja ei maksa suoraa rahaa mobiilidatasta,toisin kuin monissa muissa maissa. Kiitos kommentista.

   Poista
 3. Sekasikiötila on oikein hyvä :) Antaa tulla vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kiitos rohkaisusta! :D Miten minulle tuli vasta nyt tieto näistä kommenteistasi, kun ovat sentään jo kolmen päivän ikäisiä! Pahoittelut vastausviiveestä!

   Poista
 4. Kannatan myös sekalaista settiä, just hyvä! Ymmärrän hyvin, miksi et matkaa Giganttiin - toivottavasti kuitenkin nettiasia selviää, ettet joudu kireiden housujen uhriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sekavalla linjalla jatketaan! Nettiasia onneksi ratkesi väliaikaisesti, mutta täytyy viedä kone silti huoltoon ennen takuuajan umpeutumista. Kireähousut levittävät jalkansa haara-asentoon 😃

   Poista

Lähetä kommentti

Arvostan kommenttiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kriikunalikööri - helppo herkku kärsiväll(isell)e

Mystinen metsänpeitto - unohtumaton kokemus

Tarot - itsesi peili

Miten taiteen hinta määritellään? Mitä sinä maksaisit taiteesta?

Kiipeily- ja seikkailupäiväkirja osa 568: Muikunvuori

Kirppistelyä - ehkä ostin, ehkä en!