Luulin, niin vähän tiesin

Mistä lienee moinen otsikko taas syntynyt? Silloin se pitää kirjoittaa, ja katsoa mitä sen alle syntyy.

Kuuntelen kuorsausta (en omaani, vaikka sekin on mahdollista) ja selaan puhelinta. Vihoviimeinen teko unettomana - silloin uni ei ainakaan tule.


Viime yönå en valvonut, siksikö kun luin tätä nukahtaessa? Vaikka luulisi, että juuri nämä liikuttavat sanat valvottaisivat. 


Ajattelinkin siis kertoa, mitä tietoja googletan. En ole myöskään aikoihin jakanut täällä, millä hakusanoilla blogini löydetään. Analyticsissa on jotain vikaa, joten en pääse katsomaan. Katson siis, mitä itse olen googlettanut.

Ruotsiin liittyviä hakuja tein edellisviikolla, mutten kuitenkaan googlettanut tätä Östermalmin Hemköpistä löytynyttä rapukravattia. Raakut eivät näytä yhtä onnellisilta. Vaikka keitetäänhän ravutkin elävältä. 


No se aie loppui lyhyeen, olen näemmä kieltänyt hakujen taltioinnin. No, muistelen mitä olen tänä yönä googlettanut.

saku inomaa

Olen ollut yli viikon kipeä. Sinä aikana äänikirjatilaus päättyi (kuuntelin Mari Leppäsen ja Johanna Venhon suositeltavaa teosta). Jatkoin podcastien kuuntelua Yle Areenassa. Ensimmäinen minulle tarjottu oli Kadonnut. En ollut sitä kuunnellut, joten painoin vain play ja vaivuin horrokseen. Havahduin jossain Saku Inomaan kohdalla, ja yhtäkkiä kuuntelin aivan kärppänä. Jäi todella mietityttämään, mitä katoamisessa oikein tapahtui. Toivoin, että löytyisi edes poika, jotta äiti ja puoliso saisivat rauhan.

Ja nyt kaksi päivää myöhemmin MTV3 uutisoi löydöksestä, joka viittaa tässä kohtaa Sakuun. Joku kadonnut ainakin. Jotkut saavat rauhan. 


Oli ihana liikkua pitkän makun ja iskiaksen jälkeen. 


En tiedä juuri pahempaa tunnetta kuin se, ettei tiedä. Kaikki perustuu vain oletuksiin, uskoon, toiveisiin. Samalla muissa asioissa tieto lisää tuskaa. Vain kuoleman kohdalla se ei näin tee. Ihmisen kohtalo on saatava tietää.


Tukholmaa suurempi oli aikanaan Riika, myös Ruotsin vaikutusvallassa. 


riika yksin

Kyllä, googletan miten turvallista Riikassa on yksin liikkua - mikäli nyt lähden. Ei kannata käyttää vähiä pennosiaan, ellei ole täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Vaikka passin suhteen tämä onkin viimeisiä hetkiä matkustaa. Hotellit saa vielä peruttua, lennoistakin saa verot takaisin, eli noin 12 euroa. Niin halvalla pääsee saastuttamaan ilmakehää.

Tietenkin Riika olisi hienoa nähdä. Vilnasta pidin kovasti, Tartosta vielä enemmän. Läppärini painaa kuinkakohan monta kiloa, vain kahdeksan saa ottaa. Onko järkeä lähteä kirjoittamaan, kun koluan kuitenkin vain museota? Sinä joka arvioit asiaa normaalista elämästä käsin, ehkä arvioit kyllä. Mutta itse elän totaalisessa poikkeustilassa, jossa minun on oltava tavoitettavissa koko ajan. En tiedä, olenko valmis sittenkään käyttämään matka-aikaa sellaiseen.


tukiviittomat

Älkää kysykö. En tiedä mihin menin lupautumaan, mutta uuvuin jo taulukosta. Raha kuitenkin kiinnostaa niin paljon, ettå pelkään tämän johtavan myöhemmin siihen kuuluisaan "ei koskaan enää" -väitteen kumoamiseen.


funkkis sohvapöytä

Haaveilen sellaisesta. 


parolan keinutuoli

Ja tällaisesta. 


empire turku

Turun seudun tarjonnan tarkastan aina. Etenkin venäläistyylinen keisarillinen empire ei ole nyt suosittua. Itse tykkään aina juuri siitä mikä ei ole in. Ja halvalla saa, paitsi öljylampun kattoon. Vieläkään en ole löytänyt aitoa 1830-luvun öljylamppua alle 700 eurolla, eikä minulla nyt olisi siihen varaakaan. Turun imperiumista ei siis ole kyse. 


Kesän harvoja kirppishankintojani, Rörstrandin Spets -leipälautanen löytyi Nauvosta. Minulla on näitä paljon 1850-1890-luvuilta,ja ne ovat miltei päivittäisessä käytössä. Kuten muruista näkyy. 


Nyt en muista enempää googlettamiani asioita. Luulo ei ole tiedon väärti. Sainpas ehkä jonkin punaisen langan otsikon alle. 

euribor nyt

Mitä itse olet googlettanut? Rehdit vastaukset kehiin! 




Kommentit

  1. Olen huomannut, että matkat ovat parhaillaan hyvin halpoja, varmaankin johtuen siitä, että ihmisiä koitetaan houkutella takaisin matkustelemisen makuun. Korona on saanut monen jäämään kotiinsa, samoin lama ja sen pelko. Matkamainoksissa on uskomattomia tarjouksia, Thaimaahan kaksi viikkoa yhden hinnalla, Istanbuliin puolihoito hotellissa ilmaiseksi jne.

    Mitä googletan: kirjailijoita ja heidän teoksiaan, sanojen selityksiä ristisanoihin Ratkojat-sivulta... nämä tulevat ensimmäisenä mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, matkat ovat nyt tosi halpoja. Itse olen yhä niin puolikuntoinen, että jouduin matkan perumaan. Ei voi mitään, mutta varmaan tällä jokin tarkoitus on. Kai minut olisi tilastoharhana ryöstetty ja raiskattu jollain varjoisalla Riikan kujalla. Vaikka muuten kyllä siis pidän yksin matkustamisesta.

      Sinulla sentään on ylevät googlaukset. Kirjailijoista olen ehkä itse googlettanut viimeksi Milan Kunderaa tai jotain suomalaista dekkaristia, jonka nimi piti kirjoittaa oikein, enkä muistanut nimeä. Ristisanojen tekeminen on superrentouttavaa!

      Poista
  2. Lännenkanukka - idänkanukka - kanukkapensasryhmä. Tämä vaati perusteellista vaellusta Internetin pensaikoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt minäkin putosin kärryiltä, mutta vieraslajista ilmeisesti on kysymys!

      Poista

Lähetä kommentti

Arvostan kommenttiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kriikunalikööri - helppo herkku kärsiväll(isell)e

Mystinen metsänpeitto - unohtumaton kokemus

Tarot - itsesi peili

Miten taiteen hinta määritellään? Mitä sinä maksaisit taiteesta?

Kiipeily- ja seikkailupäiväkirja osa 568: Muikunvuori

Kirppistelyä - ehkä ostin, ehkä en!