Blogi 1 vuotta & vaalikahvit



Tämä ei ole muistokynttilä, vaan terveellinen onnittelukynttilä ilman kakkua. Tällä viikolla tuli täyttyneeksi kokonaista yksi vuotta blogihistoriaani. Se on jo saavutus sinänsä, sillä blogien keskimääräinen aktiivisuusaika on käsittääkseni vain hieman pitkäkestoisempi. Suurin saavutus kuitenkin on se, että olen jaksanut systemaattisesti, mutta kuitenkin ainoastaan inspiraation vallassa kirjoittaa minua kiinnostavista asioista ja ilmiöistä. Olen saanut myös vakiintuneita seuraajia tietyiltä sivustoilta ja löytänyt monia loistavia blogeja tämän oman kirjoitteluni ansiosta.

Turhaan pelkäsin tai pikemminkin olin ennakkoluuloinen bloggausta kohtaan. Olin aiemmin liittänyt bloggaamisen muotimaailmaan, lifestyleen ja koko elämän paljastavaan henkilöbrändäykseen, mutta en ollut kuitenkaan lopulta perehtynyt todellisuuteen. Aika tyypillinen kuvio heille, jotka ovat ennakkoluuloisia asiaa X kohtaan.

Ennakkoluuloista pääsemmekin sopivasti vaaliteemaan. Näistä eriarvoisuus- ja ilmastonmuutosvaaleista on kehittynyt tuttuun tapaan myös "suvakit" vastaan rajat kiinni -vaalit. Ennustetaan Perussuomalaisten uutta jytkyä. Toistaalta mieluisin hallituskokoonpano oli jonkun gallupin mukaan SDP-Vihreät-Vasemmisto. Jälkimmäisen puolueen kannatus on aina ollut suhteellisen matalalla tasolla, sillä nukkuvien puolueeseen kuuluu iso osa vähäosaisesta työväestöstä, jotka saattavat olla näkemykseltään lähempänä vasemmistoa. Kokoomuksen ja muiden oikeistopuolueiden kannattajat taas ovat harvemmin heitä, jotka vaihtavat kanavaa vaalituloksesta kertovan uutislähetyksen aikana. Eduskunta on sinisempi kuin Suomen kansa juuri tästä syystä, että nukkuvien puolue koostuu punertavammasta väestönosasta.

Sinisestä ja punaisesta sekoittuu väripaletissa violetti, yksi lempiväreistäni. Kontrasteissa minua viehättää erityisesti niiden sekoituksesta välittyvä harmonia.  Sinipunahallitus lienee tällä kertaa valittavan eduskunnan kaudella mahdoton visio, mutta purppura on kyllä ajankohtainen sesongin väri. Pääsiäisviikko alkaa huomenna ja purppura on kärsimyksen jälkeistä katumusta sekä syntien anteeksiantoa symboloiva liturginen väri. Sinipunahallituskin saattaisi johtaa katumukseen erinäisin tavoin. Toivokaamme, ettei ensi viikolla liitetä katumusta mihinkään muihin asioihin kuin pääsiäisen viettoon ja normaalielämän kaduttaviin asioihin. Ei siis äänestystulokseen. Paaston aikainen purppura vaihtuu kohta mustan pitkäperjantain jälkeiseen riemuun, pääsiäisen ruokaövereihin. Oikeastaan tuplaövereihin, sillä pesah ajoittuu samalle viikonlopulle. Voin tässä kohtaa myöntää, että oma pääsiäispaastoni epäonnistui jo noin 30 päivää sitten.

Kohta talutan mieheni äänestyspaikalle ja seuraamme silmät kovina äänestystuloksia. Vaalikahvit joimme jo etukäteen. Tai noh, minähän olen niitä juonut jo monen monta (kera suklaamunien), sillä äänestin ennakkoon. Ei siinä ole kyllä samaa juhlavuutta kuin varsinaisena vaalipäivänä äänestämisessä.

Aivan aluksi ja lopuksi haluan kiittää fantastista lukijakuntaani valitessanne minut toivottavasti myös uuden vuoden huimalle jatkokaudelle. Lupaan tykittää verbaali-ilotulitusta valiokuntatyön ohella parhaani mukaan ja pyhittää sillointällöisen vapaa-aikani syrjäytymistä ennaltaehkäisevään ajatustoimintaan. Vaikka olen käyttänyt kampanjaani ja kampaajaani vuoden aikana pyöreät nolla euroa, luotan siihen, että linja pitää ja kuljemme yhdessä kohti koko Suomen tulevaisuutta. Sillä rakas lukijani: Suomen asia on meidän - Finlands sak är vår.




Kansa tietää ja kansa on iltaan mennessä puhunut. Niin kuin tämä blogi käsittelee sateenkaaren kaikkia värejä, löydämme mustaa lukuunottamatta kaikki nuo värit uudesta eduskunnasta. Eduskunta on meidän kaikkien oma sateenkaariperhe.

Luotamme Suomeen, onnea uuteen blogivuoteen. Skål! Tai kampai, sillä juoksulenkin jälkeisenä palautusjuomana toimii tänään japanilaisen Kiuchi Breweryn aurinkoinen ja aprikoosinen Hitachino Nest Saison du Japon. Röhnät lasissa kuuluvat näköjään jokaiseen juomakuvaani. Halusi tai ei, röhnä kuuluu elämään, kirjoitustyöhön ja erityisesti politiikkaan.







Kommentit

  1. Onnittelut 1-vuotiaalle - ja kyllä, olet valittu uudellekin kaudelle!

    Eduskunnnan satenkaari on nyt aika outo, rikollisineen ja rasismista tuomittuineen, mutta katsotaan, katsotaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos luottamuksesta Marjatta!
      Kaikki uudet ja vanhat tämän kauden kansanedustajat voisivat ottaa ensimmäisen istunnon taukojumpalla toisiaan kädestä kiinni ja laulaa piirissä: älä tule paha kakku, tule hyvä kakku :)

      Poista
  2. Onnea 1-vuotiaalle blogille! Postauksesi ovat mielenkiintoisia ja ajankohtaisia. Pidän persoonallisesta tyylistäsi.
    Vaalit tosiaan tuli ja meni. Nyt jännitetään vielä hallitusneuvotteluita.
    Olutpullo näyttää tutulta. Taidan olla maistanut sitä joskus jossain ulkomailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Emilia! On hienoa, että voin kirjoittamisella ilahduttaa myös muita kuin itseäni :)

      Saapa tosiaan nähdä, kuinka hallitusneuvottelujen käy. Nyt tuo sinipunahallitus (viherlisällä) tuntuukin aika todennäköiseltä!

      Ulkomailla näitä Hitachinon oluita onkin ollut aiemmin helpoiten saatavilla. Nyt näitä on myös Alkon erikoiserissä toistaiseksi. Kaikista muista olen pitänyt, paitsi jostain syystä en lämmennyt sille Red Rice -versiolle.. syön punaisen riisini mieluummin sellaisenaan :)

      Poista

Lähetä kommentti

Arvostan kommenttiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kriikunalikööri - helppo herkku kärsiväll(isell)e

Mystinen metsänpeitto - unohtumaton kokemus

Tarot - itsesi peili

Miten taiteen hinta määritellään? Mitä sinä maksaisit taiteesta?

Kiipeily- ja seikkailupäiväkirja osa 568: Muikunvuori

Kirppistelyä - ehkä ostin, ehkä en!