Luukku 10: Zen-hetki kynttilämeressä

Harvinainen hetki kotona: olen yksin ja talossa on täysin hiljaista. Kuulen vain hennon kohinan kaakeliuunista, jossa viimeiset palavat kekäleet hiipuvat hiljalleen väreileväksi hiillokseksi. Olen todella tämän hetken ja tunnelman tarpeessa. Ja kynttilöiden, sillä niiden polttaminen ei ole lainkaan itsestäänselvyys. 




Voin sytytellä täällä antaumuksella kynttilöitä vain yksin, koska meitä migreenivammaisia on talossa kaksi ja toinen meistä ei kestä kynttilän liekkiä näköpiirissään. Miten huvittavaa, sillä minä taas kestän hyvin ne, mutten led-valoja! Nyt otan siis kaiken irti tästä joulutunnelmoinnista. Kohta täällä näyttää spa-osastolta. 




Imuri lojuu lattialla odottaen yhä, että joku tarttuisi siihen. Mutta kyllä tämä ilta on jälleen kerran elämän paras hetki vain olla. Kiireisen joulunalusajan jaksaa, kun on mahdollisuuksia totaalirentoutumiselle. 





Tämän luukun sisältö kehottaa sinuakin sytyttämään kynttilän ja rentoutumaan, nauttimaan vain hiljaisuuden kauniista sinfoniasta. Milloin viimeksi vain olit vailla  virikkeitä? 


Siveltimet ja liköörilasit odottavat niihin tarttumista, mutta kriikunalikööri on valmista vasta helmikuussa. Täytyy silti jouluna maistaa sitä testimielessä. 

Tunnelmallista tiistaita ja vielä kauniimpaa keskiviikkoa!

Kommentit

  1. Tykkään myös kynttilöistä, vaikka ne saattavatkin olla haitallisia terveydelle, etenkin säännöllisesti poltettuina. Koen, että niiden luoma tunnelmaa kuitenkin rentoutaa ja piristää mieltä tähän pimeään vuodenaikaan. Minullekaan ei ole koskaan tullut kynttilän valosta migreeniä, vaikka muuten kirkkaat valot saattavat migreeniä kyllä aiheuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota terveysaspektia olen itsekin pohtinut, samoin kuin puiden polton kohdalla. Kyllä sen huomaa, että vanne alkaa kiristää päätä, jos on päällä sekä takka että liikaa kynttilöitä. Havin perinteiset kruunukynttilät palavat mielestäni puhtaammin kuin esim. tuikut, joita olen yrittänyt välttää. Kaikki kynttilännysät olen kerännyt valtavaan kulhoon, jonka sisällön aion valaa joskus uusiksi kynttilöiksi. Ehkä vanhainkodissa sitten :D mutta se on juuri noin, kynttilät tuovat iloa ja rentouttavat. Täytyy vain kohtuudella poltella.
      Pahin led-valo minkä tiedän, on joillain pyöräilijöillä oleva vilkkuva valo! Huh! Onneksi kestämme kynttilät.

      Poista

Lähetä kommentti

Arvostan kommenttiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kriikunalikööri - helppo herkku kärsiväll(isell)e

Mystinen metsänpeitto - unohtumaton kokemus

Tarot - itsesi peili

Miten taiteen hinta määritellään? Mitä sinä maksaisit taiteesta?

Kiipeily- ja seikkailupäiväkirja osa 568: Muikunvuori

Kirppistelyä - ehkä ostin, ehkä en!