Luukku 17: Joulukuun Google-haut

Sen kunniaksi, että Google Analytics alkoi taas yllättäen toimia, luukun 17 sisältö koostuu tietenkin blogini seurantadatasta! Olen julkaissut samaan aiheeseen liittyvän postauksen viimeksi syyskuussa. Mikä on muuttunut? Mikä yllättää? 


Kuva peräisin täältä en français.


Ainakin se ihmetyttää, että vain yksi ihminen on tehnyt jouluun liittyvän haun. Eikö ihmisillä ole enempää joulumieltä vai syrjiikö Google (joka Bloggerinkin eli blogini tekstit taitaa omistaa) minun verbaalista joulukalenteriani? Toivottavasti blogipostaukseni antoi edes jonkinlaisen vastauksen sen ainoan joulumielisen hakuun hauska kirje joulupukilleOma kirjeeni on ehkä myös vähän traaginen ja hämmästelevä. Ei varmaan auta helistellä kulkusia perään?

Suosituin haku on yhä edelleen kriikunalikööri, vaikka satokausi on mennyt ohi jo ajat sitten. Ehkä nyt googletellaan, koska kriikunalikööri on valmis? Uskon, että muutkin kuin minä odottelevat kriikunalikööriä lasiinsa kuin kuuta nousevaa. Ehkä jouluna täytyy hiukan maistaa, vaikka tuskin likööri on vielä täydessä kypsyysasteessaan.

Kakkossijan haut liittyvät kaikki yllättäen teemoihin metsänpeitto sekä metsänpeitto kokemuksia. Tämä postaus ei ollut ensin lainkaan suosittu, mutta se on yhtäkkiä pompsahtanut aiheeltaan haetuimpiin. Uskon kyllä omakohtaisesti koettuna, että metsänpeitto on niin hämmentävä kokemus, että ensimmäisenä voi tulla mieleen hakea Googlesta selitystä tälle ilmiölle. Huomasin myös itse selitystä hakiessani, että aika vähän on kirjoitettu omakohtaisista kokemuksista. On vain kuvailuja, mitä metsänpeitto tarkoittaa. Kyse on siis todellisuudentunteen katoamisesta metsässä. Se on paljon voimakkaampi tunne kuin esimerkiksi hetkellisen eksymisen tunne. Se kieltämättä ihmetyttää, että haku on juuri nyt ollut suosittu. Liikkuvatko ihmiset tällaisellakin kelillä metsässä? Ainakin Varsinais-Suomi on parhaillaan täynnä mutavelliä ja harmaata koleutta.

Kolmanneksi suosituin hakuaihe on yhä Gdansk ravintolat blogi tai Gdansk ravintolat. Veikkaan, että Gdanskissa käydään paljon myös joulun alla lahjaostoksilla, herkuttelemassa tai muuten vain pakenemassa jouluhärdelliä omasta perhepiiristä. Toivottavasti googlettelijat ovat hyötyneet ravintolasuosituksistani eivätkä ole saaneet esimerkiksi ruokamyrkytystä. 

Neljänneksi suosituinta hakua museokortti hullut päivät ihmettelen suuresti, sillä Stockmannin Hullut päiväthän olivat jo lokakuussa? Tässä suodattimessa näkyy viimeisen kuukauden haut. Mahtaakohan tämä Analytics sittenkään toimia, vai toivovatko museokortin lataajat jostain ilmestyväksi uutta alemahdollisuutta?  Uudet ekstrahullarit joulun alla voisivat kyllä nostaa Stockmannin talousahdingosta. Museokortit ilmaiseksi jakoon, niin asiakkaita riittää! Tämä haku oli itselleni hyvä muistutus vinguttaa omaa korttia ennen kuin se menee tammikuussa umpeen. Vuodenvaihteessa aion mennä katsomaan ainakin kohutun "natsitaiteilija" Emil Nolden näyttelyn Turun Taidemuseoon sekä tutustumaan Turun Taiteilijaseuran 95-vuotisjuhlanäyttelyyn Aboa Vetus & Ars Novaan.

Ai että, viidenneksi suosituimmaksi hauksi on noussut jo aiemmin bubbling under -menestystä saavuttanut elämän merkityksettömyys! Lisänä tähän hakuun on tullut hieman pehmeämmin ilmaistu merkityksettömyyden tunne. Nauraisin  kippurassa, ellen olisi niin laiska juuri nyt! Ymmärrän kyllä, miksi blogini on valikoitunut hakutuloslistaan. Toivottavasti hakijat ovat kuitenkin löytäneet uusia merkityksiä elämiinsä luettuaan aivopierujani.

Kuudenneksi eniten, tai oikeastaan sijoilla 6-9 on pelkkiä tarot-kortteihin liittyviä hakuja. Sivuillani käydään päivittäin lukemassa tarot-korttien merkityksiä. Suosituimmat haut ovat tarot korttien käänteinen merkitys, pelkkä tarot ja tarot erakko. Jälkimmäinen huvittaa minua, sillä minähän olen hyvin erakkoluonne. Jo tarhatädit nimittivät minua varsin kunnioittavasti erakkolapseksi ja pyysivät vanhempiani tarkkailemaan kehitystäni. Minä kun pidin enemmän seiniin piirtelystä kuin ihmisistä (lue: räkänokkaisista tönijöistä sekä pojista, jotka ehdottivat minulle leikkimökissä sellaista leikkiä, jossa lasken alas housuni aina pyynnöstä).

Kymmenes sija annetaan haulle Mikael Persbrandt. Kirjoitin analyysin hänen mielenkiintoisesta kirjastaan vajaa vuosi sitten. Kirja on varmasti edelleen myynnissä, joten ehkä sitä googletellaan nyt joululahjaksi. Olen kaivannut ihan hirveästi uusia Beckejä, vaikka Persbrant ei niissä enää esiinnykään. Christopher Hivju paikkasi varsin onnistuneesti Persbrandt-kolon sarjassa, mutta onhan kyse nyt hieman erilaisesta kokonaisuudesta. Uusia jaksoja odotellessa!

Lisäksi yksittäisiä hakuja on satoja, joita en ehkä ala sen enempää luettelemaan. Olen itse hakenut välillä niin älyvapaita juttuja Googlesta, että aloin nyt pohtia, nauraako joku bloggari omaa hakuani hänen sivulleen. Edellispäivänä tein kyllä varsin säädyllisen haun stroganoff viini. Halusin tietää kuuluiko kreivi Stroganoville tehdyn padan ainesosiin alunperin valkoviini vai ei ja sain vastaukseksi lähinnä viinisuosituksia padalle. Oman padan tein tilkan punaisen Bordeaux-viinin kera ja siitä tuli kyllä ihanaa. Tänään olen googlettanut vain oman nimeni - narsistista vai säälittävää? Halusin katsoa, mitä tulee hakutulokseksi, mikäli eräs juttunäytettä odottava toimittaja googlettaa minut.

Seuraavia Google-hakuja ja luukkuja odotellessa!



Kommentit

  1. Nuo hakusanat on kyllä välillä tosi hauskoja. Minun blogiini oli haettu aiheella 'ympäri pyörimisen uskonto'. Olenkohan joskus kirjoittanut dervisseistä? Ainakin minulla on kuvia heidän seremoniastaan, jota seurasin Turkissa.
    .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa hauska haku tuo ympäri pyörimisen uskonto, kyllä sillä todellakin varmasti tarkoitetaan dervissejä. Uskon, että siitä pyörimisestä tulee kivat vibat pääkoppaan. Olisi kyllä kiinnostavaa nähdä dervissien seremonia.

      Poista

Lähetä kommentti

Arvostan kommenttiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kriikunalikööri - helppo herkku kärsiväll(isell)e

Mystinen metsänpeitto - unohtumaton kokemus

Tarot - itsesi peili

Miten taiteen hinta määritellään? Mitä sinä maksaisit taiteesta?

Kiipeily- ja seikkailupäiväkirja osa 568: Muikunvuori

Kirppistelyä - ehkä ostin, ehkä en!