Luukku 23: Viime hetken tohinat & pukin kuuma linja

Voiko joku väittää viettävänsä aatonaaton kaikessa rauhassa vailla minkäänlaista viime hetken hääräilyä tai jopa paniikkia? Ainakin "pukin kuumalle linjalle" soitettuani sain kuulla, että siellä kaupungin toisessa päässä vallitsee täysi tiedottomuus ja epätoivo. Yritin antaa pukille vinkkiä, että lahjani voi hyvin ostaa myös marketista ruokaostosten yhteydessä. Mutta kun siellä ei ole kuulemma paketointipalvelua. Välikäkö tuolla - voi olla yhtä laiska ja ekologinen kuin minä ja käyttää kaikki vanhat rasiat ja pussit uudelleen! Huomasin mukavana yllätyksenä, että lahjapaperi ei riittänyt, joten yhden mieheni lahjan pakkasin pahvilaatikkoon ja laitoin oman villahuivini siihen päälle! Nyt tuo lahja on myös lahjapöytä! Tämä on ehkä tämän joulun tasokkain DIY!




Oikeasti odotan "pukin" ja lahjan lisäksi kotiin myös mätilähetystä kauppahallista. Meillä on ollut tapana viettää "esijoulua" aatonaattona, jolloin syödään äyräisiä, mätileipiä tai jotain muuta herkkua. Nyt menen taas aamulla töihin, mutta eihän nyt mätiä voi veden kanssa nauttia. Onneksi sain ystävältäni lahjaksi puolikkaan pullon erikoiserä-Pouilly-Vinzellesiä, joka varmasti on tres magnifique kalan munasolujen kanssa (gloria mädistä häviää tehokkaasti).


Mitä muuta tarvitaan lopulta joulukoristeeksi kuin lämpöä tuova takkatuli?


Kotimme ei ole täysin puunattu emmekä ehtineet edes hankkia tänä vuonna isompaa kuusta (tarvitaan kaksi taluttamaan se kotiin ja työvuoroni ovat kuusikauppoja vastaan), mutta joulu saapukoon silti luoksemme. Minulle joulun tekevät neilikan ja appelsiinin tuoksu sekä takka ja kynttilät. Kun ei ollut nyt edes appelsiineja, painelin neilikoita klementiineihin. Yhden palleron jälkeen saatoin todeta, että neilikat loppuivat. Tämä on kyllä niin meidän näköisemme joulu!




Huomenna aukeaa joulukalenterini viimeinen luukku, joten jätän joulun toivotukset ja korupuheet sinne muun sisällön päätteeksi. Toivottavasti teidän lukijoiden tonttupajoissa ollaan myös iloisin mielin, vaikkei joulutohinat aina sujuisikaan kuin Strömsössä!




Psst... uskallatko soittaa oikeaan Joulupukin Kuumaan linjaan? Tämä ohjelma on huomisaamun parasta viihdettä Lumiukon lisäksi. Katsotaan, jos ensi jouluna näkisin itsekin ne!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kriikunalikööri - helppo herkku kärsiväll(isell)e

Mystinen metsänpeitto - unohtumaton kokemus

Tarot - itsesi peili

Miten taiteen hinta määritellään? Mitä sinä maksaisit taiteesta?

Kiipeily- ja seikkailupäiväkirja osa 568: Muikunvuori

Kirppistelyä - ehkä ostin, ehkä en!