Kevään hauskat haut

Vuf, vuf! Taas on aika pienen kevennyksen, eli perinteisen hakusanatilaston jaon. Millä Googlen hakusanoilla on ilmestytty blogiini viimeisen kolmen kuukauden aikana?

Sanottakoon aluksi, että blogiini päätyneitä Google-hakuja on nyt jopa tuhat enemmän kuin syksyllä. Haluaisin uskoa, että tämä johtuu blogini "tasokkuudesta" eikä esimerkiksi siitä, että ihmisillä on nyt aikaa googletella enemmän. Ainakin jotain kummallista on tapahtunut, sillä säätämättä itse mitenkään asetuksia, blogini tulee nykyään moniin hakuihin ykkössivulle - kuten nokkospeston hakuun, joka on tällä hetkellä ylivoimaisesti suosituin hakusana nokkospastan lisäksi.

Metsänpeitto (+kokemuksia) jatkaa vankalla top-3-sijallaan, mutta uusina suosikkihakuina ovat yllättäneet lähimatkailuun liittyvät sanat muikunvuori, ravattula ja luolalanjärvi. Eipä tässä toisaalta mitään yllättävää ole, sillä nyt ihmisillä on todella aikaa ja tarvetta tehdä retkiä lähiluontokohteisiin. En vain niistä kirjoittaessani osannut kuvitellakaan, että vuoden-kahden päästä juttuni jostain pienestä "mäennyppylästä" olisi suosittu!

Entäs ne hauskimmat haut? Kärkisijan taitaa ansaita tällä kertaa  vessapaperi jumppa! Mikäs se sellainen jumppa on? En kyllä ole varma, haluanko sittenkään tietää. Vessapaperikakusta olen kyllä kuullut ja olen itse kääriytynytkin kerran koulun näytelmässä vessapaperiin, sillä vaativana roolinani oli esittää kuollutta muumiota. Tällä hetkellä pystyisin kyllä samaistumaan rooliin huomattavasti paremmin jo ikäni ja työhistoriani myötä, mutta myös pyöräonnettomuudessa rampautumiseni takia. Jätetään kuitenkin vessapaperi tällä kertaa perinteisempiin käyttötarkoituksiin, jottei se pääse loppumaan. Vieläkö joku muuten hamstraa paperia?


Jos koronakaranteeni on heikentänyt kuntoa, mikä estää käyttämästä vessapaperirullia käsipainoina? 


Toiseksi hauskin haku on ehkäpä turuilla ja toreilla. Ihmettelin, että onkohan joku hakenut lausahduksen alkuperälle selitystä ja päätynyt näin blogiini, jonka yhden postauksen otsikosta tuo sanapari löytyy. Hauskan tästä hausta tekee kuitenkin se, että tajusin syöttäneeni nuo hakusanat ihan itse! Etsin kerran jotain tarkoitusta varten tuota postausta ja nopeuden takia syötin hakusanat Googleen. Tämän ahaa-elämyksen jälkeen tuli vähän bon voyage- ja fifty-sixty-fiilis.

Edelleen blogini löytyy suosituilla hakusanoilla tinder huippupoiminta sekä uudella versiolla tinder huippupoiminta  tutkija! Hmm, olisinko minä tuo Tinder-tutkija? Se olisi aika kova titteli - tosin olisi hyvä olla käyttänyt Tinderiä ennen moista vakanssia. Tästä tulikin mieleen, että näin viime yönä unta, että olin treffeillä metsässä jonkun vieraan miehen kanssa, joka näytti eräältä 15 vuoden takaiselta tyypiltä, josta en ollut kiinnostunut. Muistan vieläkin, miltä tuntui vältellä tyypin hienovaraisia hivelyjä ja pohtia samalla bussiaikatauluja kotiin, mielellään pikavuoroja kiitos (vai olivatko ne juuri niitä hitaampia maakuntakörötyksiä?). Herättyäni olin äärettömän kiitollinen, ettei tarvitse enää deittailla vaan voin herätä turvalliseen moottorisahan ääneen lähes joka aamu.

Koskenkorva raparperi huvittaa minua monistakin syistä. En ole tätä uutuusjuomaa vielä maistanut, enkä tiedä tulenko maistamaankaan. Kuulemma se on kuitenkin hyvää, kuten myös monien mielestä Valdemar, Gambina ja Pearly Bay. Mutta koska joku vierailee blogissani Margaux-, Dom Perignon- tai Chateau Palmer -haulla? Näitä juomia en kyllä käyttäisi ikkunateippien irrottamiseen, kuten Koskenkorvaa. Kossu on kuitenkin täysin suomalainen lähituote, joten tässä maailmanajassa annan pisteet väkiviinalle!

Pentti Linkola koronavirus, R. I. P. Linkola. Hakija oletettavasti halusi tietää Linkolan kannanottoja koronavirukseen liittyen eikä sitä, kuoliko Linkola mahdollisesti itse koronavirukseen. Linkola ehti kuin ehtikin antaa lausunnon koronatilanteeseen liittyen. Se oli yhtä pessimistinen kuin kuin Linkolan aiemmatkin kannanotot tyylipuhtaasti usein olivat: Korona viivyttää ihmiskunnan lopullista tuhoa. Hakuosuma omaan blogiini tuli varmasti Luonnonperintösäätiöön liittyen, jonka Pentti Linkola perusti ja josta kirjoitin postauksessani. Luonnonperintösäätiö kuului ehkä tai jopa varmasti Linkolan merkittävimpiin saavutuksiin. Minua huvittaa tämä haku lähinnä siksi, että keskustelimme juuri isäni kanssa Linkolasta. Näen myös isäni asumassa erakkomökissä ilman ihmiskontakteja puhumassa parhaille kavereilleen hyttysille.




Sunlight palasaippua todennäköisesti löytyy mistä tahansa Suomen erakkomökistä ainoana modernin maailman kotkotuksena. Sunlightia valmistaa kuitenkin monikansallinen "riistofirma" Unilever, jonka vastuulla oli maailman hyytävin rikos, Turun Sinapin valmistuksen lopettaminen Turussa! Voitteko uskoa, tämän takia en ostanut kerran nostalgiahuumassa Sunlightia, vaikka minulla oli ikävä pohjoisen sukutilaamme, jonka jokivarsisaunaan tuo palasaippua kuului kuin Turun Sinappi makkaraan. Nykyään Turussa tehdään onneksi Auran sinappia, mutta ilokseni löysin vielä paremman vaihtoehdon. Vasta tänä koronakeväänä sain tietää, että Kotisinappia valmistetaan Naantalissa ihan lähellä synnyinkotiani!


Tämä väkevä-edition on minun suussani vain makea, lisää poltetta kiitos! En kyllä haluaisi kritisoida mitään Naantalista tulevaa (itseänikään, heh).


Riikuna huvittaa minua ihme kyllä enemmän kuin surettaa, sillä kriikunapuutammehan ei enää ole. Ilokseni voin kuitenkin kertoa, että sitkeästi siirretty taimi tuottaa nyt lehtiä iloisena hyräillen! Toivotaan, että toisen aidanvarren naapuri on suopeampi viiden vuoden kuluttua tippuville, "värjääville ja likaaville" herkkuhedelmille. Jos emme ole tätä enää todistamassa tässä pihapiirissä, nauramme sitten vain räkänaurua. Hakuhuvitus syntyy kuitenkin siitä, että kriikunavastainen naapurimme sanoi tyyliin toisena lauseena meille (muutettuamme tähän taloon) , että "kriikuna on sitten kriikuna, ei skriikuna tai riikuna" . Kiitos tästä tärkeästä tiedosta!

Joko pohditte elämän merkityksettömyyttä? Blogini ei ainakaan näemmä ole mitään ilman sitä! Nyt hakuja löytyy runsaammin kuin koskaan: merkityksettömyys, mitättömyyden tunne, elämän merkityksettömyys, merkityksetön elämä. Suomalaiset, älkää luovuttako! Nyt koronakeväänä sillä on suuri merkitys, että voi vetää keuhkot täyteen ilmaa (paitsi ruokakaupan aivastuskäytävällä) ja istahtaa joenpenkalle (jos sillä on tilaa) syömään noutoruokaa (jos sen valmistajalla on ollut yllään viikon vanha kasvomaski ja likaiset kumihanskat). Merkityksellinen kevät ja kesä, täältä tullaan!

Hauskaa alkanutta viikkoa, helteisiä napapaitoja ja kaunista elämää! Uusia hakusanoja odotellessa.


Jatkoluettavaa:

Sinappi-casen uusimmat käänteet


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kriikunalikööri - helppo herkku kärsiväll(isell)e

Mystinen metsänpeitto - unohtumaton kokemus

Tarot - itsesi peili

Miten taiteen hinta määritellään? Mitä sinä maksaisit taiteesta?

Kiipeily- ja seikkailupäiväkirja osa 568: Muikunvuori

Kirppistelyä - ehkä ostin, ehkä en!