Paaskunnanpuisto, ennätyskukkula

Tiedättekö, mikä on pisimpään roikkunut blogikirjoitukseni? Se on kahden vuoden takainen juttu Paaskunnanpuistosta eli käytännössä Paaskunnan kalliosta, josta näkee Turun ylle. Yllätänkin teidät tiedolla, että tämä kirjoitus ei edelleenkään ole se alkuperäinen - en nimittäin ole löytänyt muistikuvissani kruunun mallista kivikaiverrusta, jota tälläkin lenkillä etsin. Ehkä näin vain unta, mutta luonteeltani en ole luovuttaja. Paaskunnanpuisto on kuulunut Paaskunnan kartanon maihin, alla kulkee historiallinen Kuninkaantie. Nykyisin taitaa kyse olla Hämeen valtatiestä. Helpoiten paikalle pääsee toiselta puolelta yllä olevan kuvan pöpeliköstä Haapatieltä. Usein täällä saa olla täysin rauhassa. Tässä paikassa on jotain kiehtovaa, tietyssä valossa jopa maagista. Kirjoitan enemmän lopulliseen juttuun, jos se jonain armon vuonna valmistuu. 
Pidän paikoista, josta näkee kauas. Turkua ympäröi seitsemän kukkulaa. Kun laajentaa skaalaa, päästään paljon suurempiin lukemiin. Näin pitkä oli instastoorimainen kertomus sijainnistani juuri nyt. Kerroin, etten unohtaisi kirjoittaa, palata alkuperäisen pariin. Mutta on tästä Paaskunnasta paljon iloa piisannut. Kaikella sillä, missä kuljemme, on pitkäkestoisempi seuraus kuin polulla paikasta A paikkaan B. 

Kommentit

 1. Enpä tiennyt tätäkään paikkaa, vaikka aika lähistöllä olen aina asunutkin. Kiitos siis vinkistä!

  Ihailen muutenkin aina näitä sun lähiseuturetkiä. Löytyy niin paljon kaikkia kiinnostavia paikkoja, ja pitäisi jaksaa itsekin käydä enemmän tutustumassa lähiympäristöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, kiitos! Muistan, että lähdit myös Mikkolanmäelle, eli kun ei kruunua löytynyt niin kruunaan itseni influensseriksi! Kiva, että on kiinnostusta näille jutuille. Siis Muikunvuorestakaan ei ollut mitään juttuja netissä, eikä tästäkään. Täytyykin nyt kiirehtiä sen kunnollisen jutun kanssa. Ehkä minun pitää kirjoittaa se ilman kruunua. 😃 Ilmeisesti se on Tommy Hellsteniä lainaten niin, että lähelle on pitkä matka. Mutta kun kerran tälle tielle lähtee, alkaa nuskia jokaista kivenkoloa 😃

   Poista
  2. Kyllä, Mikkolanmäkikin löytyi sinun ansiostasi! Ehdottomasti ansaitset jonkun influensseriarvon :D Hyvä että joku muistuttelee näistä lähialueen nähtävyyksistä :)

   Poista
  3. Hahhaa kiitos, arvokkuutta elämään! Listalla on myös Kieterinmäki ja se kukkula, jolta löysin illuminatikolmion 😂👍 yritän aktivoitua!

   Poista
 2. Juuri näin pitää tehdä, kirjoittaa edes vähän sellaisesta mikä odottaa.
  Sanon tämän nyt vahvasti myös itselleni, koska arvaapa vaan, kuinka paljon minulla on juttuja luonnoksina loppuun saattamatta. Olen tehnyt kuvan tai kuvia, laittanut muistiin pari lausetta ja keskinyt mielestäni mahtavan otsikon ja jättänyt sikseen ajatellen, että joskus vielä löydän tämän. Nämä toimenpiteet ovat rauhoittaneet kuten tv-ohjelman taltiointi, vaikka sitä ohjelmaa ei sitten tulekaan katsotuksi koskaan. No, käyn tarkistamassa... 260 luonnostelua kymmenen vuoden ajalta. Heh heh.

  Pojan kanssa on kävelty varmaan läheltä tätäkin paikkaa. Hän on asunut Halisissa ja nykyään Nummenmäellä. Mitähän tuo "paas" mahtaa tarkoittaa. Meillä on Kouvolassa Paaskoski ja Paaskosken maja. Paasi on iso kivi, tulisko siitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, 260 luonnosta on kyllä mahtava määrä! En uskalla edes katsoa, montako minulla on, mutta tuskin aivan yhtä paljon. Muuten kyllä harrastan tuota samaa, pistän ylös, jos kuitenkin joskus... eikä sitä kertaa sitten välttämättä tule. Mutta onpahan ylhäällä.

   Paasimaisia kiviä kyllä tienolla on, ehkä kuitenkin enemmän pyöreitä. Pitäisikin selvittää, mistä nimitys tulee. Jälleen yksi selvityksen kohde. Mutta sittenhän on hyvin todennäköistä, että jokin kerta törmäämme. Olisihan sen hienoa tapahtua Paaskunnanpuiston korkeimmalla laella, heh! Mitä katselin vanhoja karttoja, siellä on ollut kolmiomittaustorni. Yle Areenasta löytyy oikein dokumenttikin aiheeseen liittyen.

   Poista

Lähetä kommentti

Arvostan kommenttiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kriikunalikööri - helppo herkku kärsiväll(isell)e

Mystinen metsänpeitto - unohtumaton kokemus

Tarot - itsesi peili

Miten taiteen hinta määritellään? Mitä sinä maksaisit taiteesta?

Kiipeily- ja seikkailupäiväkirja osa 568: Muikunvuori

Kirppistelyä - ehkä ostin, ehkä en!