Uneton purjehtija

Yöaikaanhan nämä blogitekstit nykyisin syntyvät, kun ei unta saa. Välittömästi alkoi soida korvissa aikoinaan auton soittimesta kuultu Neon 2-hitti Ei yksinäinen unta saa. Siitä ei kuitenkaan ole kysymys, vaikka kyllähän se raha tahi sen puute myös sosiaalisesti eristää.



Sokerinrannalla virtaa enää katkeransuolaista vettä. 


Täysin ilmainen tapahtuma oli Tall Ships Races, ellei sitten langennut hodariin. Ihme kyllä en, maksoi vitosen kappale. 


Ecuadorilainen laiva muistaakseni, kuten miehistökin. Henkilöstö, koska naisoletettujakin oli. 


Kasmir & Turku Jazz Orchestra 

Tiivistää metrilakukansan tapahtuman kuin tapahtuman. Käsi vispaa kuin Trumpilla. 


 

Samoin kuin kohta tyhjennän luurini kuvista, tyhjennän pankkitilini rahasta rempan takia. Samaan syssyyn toki Biden ymmärsi viimein jättää presidenttipelit taakseen. Mietin ensimmäisenä, miten tämä vaikuttaa sijoituksiin. Uusiutuvan energian osakkeet jo sulivat siinä kohtaa, kun Trumpin voitto alkoi näyttää jumalalliselta osoitukselta Justitian olemassaolosta. 





Demokratia ei silloin ole oikeusmurha, kun ihmiset omasta tahdostaan äänestävät pellen tai seniilin voittoon. Nyt toki Biden on korvattu Kamala Harriksella, joka sai jo lobatun lian kantaakseen. Suomalaisen voi olla vaikea ymmärtää jenkkilän menoa, meillä kun ainakin vallan portailla käyttäydytään pääsääntöisesti fiksusti - mitä nyt vähän ammuskellaan välillä. Toista se on pihaportailla, mutta niilläkin yritän aina hillitä itseni. Be friends with your enemy. 




Jonkinlainen vinssi naapurin aiheuttamasta  taloudellisesta ahdingosta olisi kiva. Valitettavasti myin jo Wärtsilätkin liian ajoissa, vaikka ensin tienasinkin myynnillä enemmän kuin pidolla - mutta kun ne jenkkienergiat ovat nyt sulaneet. Ja tämä summa on vain hyttysenpieru kokonaisuudessa, joka on pulitettava oikeusvaltiossa, jossa ylintä valtaa kuluttajien välillä käyttää idiootti. 




Mietin mehevää vastakkainasettelua. Miksei iso-Arska voi olla syntynyt Amerikassa? Silloin hän voisi hyvinkin olla Trumpin vastustaja. Matsi olisi viihteellisempi kuin vapaapainissa, Trump vastaan Terminator. "I'll be back" ehtisi Trump varmasti uhoamaan haljenneella korvallaan. Pienestä on elämä ja historia kiinni. 




No sitten niihin purjelaivoihin, joiden kuvat näköjään ei suostu luurista latautumaan kuin täysin sattumanvaraisesti blogiin. 

Tuskin moneltakaan somea käyttävistä on jäänyt huomaamatta, että Tall Ships Races oli Turussa. En todellakaan ollut siellä ensimmäisten eli tuhansien joukossa tungeksimassa, vaan lähdin liikenteeseen vasta myöhään lauantaina. Laivoihin ei enää päässyt, niinpä ihmisiäkin oli vähemmän. Toki musiikkiesitykset houkuttelivat kaatosateenkin aikana porukkaa. Itse vietin puolet siitä ajasta elämäni hissikuilussa alikulkutunnelissa pitämässä sadetta. Ihme kyllä en osannut edes pelätä, vaikka syytä aiemman perusteella olisi ollut. 




Kun vihdoin taivas aukeni, mastot piirtyivät kaukana horisontissa esiin. Jazz soi, nurmikko oli mutainen ja minulla oli laukussa vesipullo. Tapahtuma oli alusta loppuun täysin ilmainen. Tällaisilla on merkittävälle kansanosalle kultaakin kalliimpi arvo. 

Kulta onkin nyt ennätyshinnoissaan, sillä mihin muuhun maailma nojaa, jos Trump voittaa. Kun? Nyt tietysti kaduttaa, että jätin sikseen harkintani kultainstrumenttien ostosta pari vuotta sitten. Ajattelin, etten ymmärrä kullasta tarpeeksi, vaikka sehän on vain jalometalli. Olisi kiva omistaa harkko, tai vaikka rahasäiliö. Olisi kiva olla se Roope, joka muovipankin yllä vartioi vihaisena pesämunaansa. Oikeastaan juuri olen, sillä ainakin ne kirppareilla myytävät pankit ovat aina tyhjiä. Epäilevä ilme silti jää. Paluuta entiseen ei ole. 




Laivat saapuvat jälleen neljän vuoden kuluttua. Onko silloin joukossa venäläinen Mir? Eppäilen. Nyt oli laivoja muitakin vähemmän. En edes tiedä asunko sitten enää Turussa. Enhän tiedä, olenko edes olemassa. Mutta niin kauan kun henki pihisee, rahalla on valitettavan väliä. 

Kesäni kohdalla voin painaa delete-nappulaa, ehkä syksynkin. Talvella ei tarvitse painaa, kun näpit ovat niin kohmeessa. Kaikki vain hidastuu toimintakyvyttömäksi. Silloin näette silhuetin oviaukossa tai ainakin telkkarissa. Iso-Arska piti lupauksen. 


Kommentit

  1. Hienoja kuvia tuli tapahtumasta, vaikka sadetta ropisi kaikkina päivinä. Jännittävä on vaalitilanne Usassa. Ei meinaa uskoa korviaan eikä silmiään, kun kuulee ison äijän ilkkuvan vastustajiaan kuin joku kiusaajajengin johtaja ja yleisön aplodeeraavan sille. Kuinka tuollaisella tyypillä voi olla niin suuri kannatus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jäivät vähän pieniksi tuohon kännykällä näpyttäessä. Paljon näkyi järeämpääkin kamerakalustoa kuvaamassa. Ihmettelen myös, miten USA:sta ei löydy parempia ehdokkaita. Onko koko kansakunnalla ruuvi irti? Luulisi suuren sulatusuunin ennemmin lisäävän älykkyyttä kuin heikentävän sitä, mutta vielä mitä... Menikö nyt trumpmaiseksi haukkumiseksi :)

      Poista
  2. Se piti vielä sanoa, että kun kaikki huomio on ollut Bidenin nimisekoiluissa, on jäänyt vähemmälle huomiolle että hän on pitänyt muutoin fiksuja puheita eli asiasisältö olisi ansainnut enemmän kiitosta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Arvostan kommenttiasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kriikunalikööri - helppo herkku kärsiväll(isell)e

Mystinen metsänpeitto - unohtumaton kokemus

Tarot - itsesi peili

Miten taiteen hinta määritellään? Mitä sinä maksaisit taiteesta?

Kiipeily- ja seikkailupäiväkirja osa 568: Muikunvuori

Kirppistelyä - ehkä ostin, ehkä en!